Uitzonderlijk transport

BQ Duiker heeft al meer dan negentig jaar ervaring in uitzonderlijk vervoer

Objecten die door hun hoge afmetingen of zware gewicht niet op een reguliere manier vervoerd kunnen worden, moeten vervoerd worden onder de noemer uitzonderlijk transport. BQ Duiker is gevestigd in Amsterdam-Noord en heeft al meer dan negentig jaar ervaring in het vervoeren van uitzonderlijk transport.

We vervoeren echter niet alleen in Amsterdam, maar door heel Nederland én ook in het buitenland; heel Europa is ons werkgebied. Het maakt dus niet uit waar u of uw bedrijf gevestigd is: of dat nu is in Noord-Holland, Zuid-Holland of heel ergens anders. Wij begeleiden u in het vervoeren van uw uitzonderlijk transport.

Veilig vervoer van uitzonderlijk transport

Omdat BQ Duiker inmiddels al zoveel jaar ervaring heeft in het vervoeren van speciaal transport, weten we precies hoe we uw transport moeten plannen, uitzonderlijk vervoer aanvragen en veilig kunnen vervoeren. Wij hebben verschillende chauffeurs en machinisten in dienst, allen zijn zij opgeleid volgens het boekje en vervoeren zij binnen het kader van de huidige wetgeving rondom exceptionele transporten.

Wanneer u kiest voor BQ Duiker weet u dus zeker dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de voorbereiding, uitvoering en afronding van het traject: wij zorgen ervoor dat uw materialen veilig worden overgebracht van de ene locatie naar de ander. 

Heeft u uitzonderlijk transport nodig?

Vooral in het bedrijfsleven, maar soms ook particulieren, is er veel vraag naar uitzonderlijk transport. Bent u er niet zeker van of de materialen die u moet vervoeren onder regulier of uitzonderlijk transport vallen? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen wanneer u behoefte heeft aan meer informatie.

In principe is het zo dat objecten met bijzonder hoge afmetingen vallen onder uitzonderlijk transport. Maar sommige materialen die erg zwaar zijn, mogen volgens de wet ook niet middels regulier transport vervoerd worden, dit wordt ook wel zwaar transport genoemd.

Staalconstructies, ondeelbare lading, damwanden, graafmachines, bulldozers, brug- en scheepsonderdelen en verschillende grote technische installaties zijn allemaal producten die vaak onder uitzonderlijk transport vallen. Uitzonderlijk transport afmetingen: de maximale hoogte bedraagt 4,25 meter, de maximale lengte van 27,5 meter en de maximale breedte 3,50 meter.

BQ Duiker heeft alle benodigdheden voor uw uitzonderlijk transport

U kunt niet zomaar een vrachtwagen huren en zelf de weg op gaan wanneer u uitzonderlijk transport moet vervoeren. BQ Duiker heeft een breed scala aan vervoersmiddelen waarmee wij zware of grote objecten kunnen verplaatsen. We gebruiken hiervoor (semi)diepladers, opleggers en diverse vrachtwagens. Ook maken wij gebruik van sterke heftrucks en laadkranen wanneer dit nodig blijkt te zijn, allen uitgevoerd met een moderne technische uitrusting.

Wanneer u BQ Duiker inschakelt, hoeft u zich nergens meer zorgen om te maken. Wij zorgen voor de nodige begeleiding gedurende het gehele vervoerstraject.

Van plek A naar B van A tot Z

Wij voorzien u niet enkel van de nodige vrachtwagen of vrachtwagens wanneer u BQ Duiker inhuurt. We begeleiden u van A tot Z, dat wil zeggen van het vooronderzoek tot aan de werkvoorbereiding en transportbegeleiding. Daarnaast regelen we de vergunningen en ontheffingsaanvragen (incidentele ontheffing) die bij wet verplicht zijn om uitzonderlijk transport te vervoeren. Voorafgaand aan het vervoer voeren we een routeonderzoek uit, zodat we efficiënt en functioneel de weg op kunnen gaan.

Advies? Offerte?
Heeft u advies nodig over een uitzonderlijk transport? Of wilt u een offerte aanvragen voor uitzonderlijk vervoer Nederland? Ons team helpt u graag verder!

Contact opnemen