Wagenpark BQ Duiker verrijkt met gloednieuwe 7,5 ton LPG heftruck

23-05-2019 Afgelopen vrijdag 17 mei werd ons wagenpark verrijkt met een krachtige, gloednieuwe LPG heftruck van het merk Clark. Een glimmend rood-zwarte krachtpatser met wel 7,5 ton hefvermogen. De machine werd door Bakker Heftrucks uit Purmerend afgeleverd op ons bedrijventerrein in Amsterdam-Noord. Wij gaan deze machine inzetten voor op- en overslag van bijvoorbeeld machines en containers op ons terrein en bij het uitvoeren van (interne) machinetransporten voor onze opdrachtgevers.

Wagenpark BQ Duiker verrijkt met gloednieuwe 7,5 ton LPG heftruck

Veiligheid voorop (en achterop)
Om veilig te kunnen werken, lieten we deze machine uitvoeren met een akoestisch achteruitrijsignaal, een achteruitrijcamera en een blue-spot. De blue-spot schijnt tijdens het achteruitrijden een blauwe lichtstraal op de vloer achter de machine, zodat omstanders worden gewaarschuwd voor de beweging van de heftruck.

Technische nice to knows
De machine is onder andere uitgevoerd met hydraulische sideshift en vorkversteller, 3-delige freelift mast met een doorrijhoogte van 2,67 meter en een hefhoogte van 4,90 meter en beschikt over VMS (Vertical Mast System). De motor voldoet aan de Tier 4 uitlaatgasemissie en door deze LPG motor is het met de heftruck toegestaan om binnen te werken. De compacte lengte, in combinatie met de kleine draaicirkel, maakt de machine zeer geschikt voor gebruik in krappe ruimtes.

Positief zijn intern de reacties op de nieuwe machine. Gretig stappen onze medewerkers op de Clark heftruck, een machine die onder hun zitwerk ronkt van werklust - in overdrachtelijke zin weliswaar. De heftruck zoeft namelijk bijna geruisloos over ons terrein.

Wie onze rood-zwarte held in actie wil zien, zal met een mooie klus op de proppen moeten komen ;-)
Binnenkort een afspraak maken?