Vanuit Zweden is onze nieuwe Volvo truck gearriveerd!

27-12-2019 Begin december was het moment daar: rechtstreeks vanuit de fabriek in Zweden kwam de eerste van onze twee nieuwe Volvo trucks in Nederland aan. Ons team is ontzettend trots op de nieuwe wagen. Het is een bakwagenchassis met twee 10 tons luchtgeleerde voorassen dat nooit eerder in Nederland is uitgeleverd. 

Vanuit Zweden is onze nieuwe Volvo truck gearriveerd!

In juni 2019 tekende BQ Duiker een order voor twee nieuwe 4-assige Volvo vrachtwagens én een order voor de levering van twee HMF autolaadkranen. Het viertal wordt gecombineerd - op elke Volvo wordt een HMF laadkraan gebouwd - om uiteindelijk als vrachtwagen met laadkraan te worden ingezet.

Het eerste exemplaar is intussen afgeleverd bij Vlarotech, specialist in carrosseriebouw. Hier werd het reeds voorgeproduceerde flexframe op het truckchassis gepast om de maatvoering te controleren. Deze bleek tiptop in orde. Inmiddels is de stalen reus ontvangen door de spuiter om daar te worden gestraald en geschooperd. Vervolgens is hij gespoten in de herkenbare rode huiskleur van BQ Duiker. In de tussentijd pakte Vlarotech de voorbereidingen verder op voor het aanbrengen van de voorstempelpoot, een poot die de wagen aan de voorkant ondersteunt en daarmee zorgt voor extra hijscapaciteit.

Zeer binnenkort mogen wij de HMF 9520 autolaadkraan met jib verwelkomen in Nederland, die aan ons wordt geleverd door de Deense HMF fabrikant. De autolaadkraan wordt dan op het inmiddels gespoten flexframe samengebouwd op het truckchassis. Daaropvolgend volgen nog enkele weken waarin de gloednieuwe wagen wordt klaargestoomd voor het grote werk. Wij kijken uit naar het eindresultaat!