BQ Duiker koopt gloednieuwe Volvo vrachtwagens waarop nieuwe HMF laadkranen worden gebouwd

07-06-2019 Recent tekende BQ Duiker een order voor twee nieuwe 4-assige Volvo vrachtwagens én een order voor de levering van twee HMF autolaadkranen. Het viertal zal worden gecombineerd - op elke Volvo wordt een HMF laadkraan gebouwd - om uiteindelijk als vrachtwagen met laadkraan te worden ingezet. De keuze is op Volvo gevallen vanwege de juiste technische specificaties die nodig zijn om de zware autolaadkranen op te kunnen plaatsen. Vanwege de korte lengte van de voertuigen kunnen wij straks krappe locaties makkelijker bereiken. De verwachting is dat de wagens in het 4e kwartaal van dit jaar inzetbaar zullen zijn.

BQ Duiker koopt gloednieuwe Volvo vrachtwagens waarop nieuwe HMF laadkranen worden gebouwd

Eén van de wagens zal worden ingezet als bakwagen en wordt door HMF-dealer Vlarotech opgebouwd met een HMF 9520 autolaadkraan. Deze sterke 95 tonmeter kraan wordt uitgevoerd met onder andere een jib en een lier. Ook voor de opbouw van de open laadbak is Vlarotech verantwoordelijk. Het tweede Volvo chassis betreft een 4-assige trekker. Hierop plaatst Vlarotech een 70 tonmeter HMF 7020 met jib en lier. Ook komt de wagen met een laadbakje zodat de auto tevens als bakwagen ingezet kan worden.

Beide Volvo’s, afkomstig van Volvo Group Truck Center (Amsterdam), worden als één van de eerste in Nederland, geleverd met 10 tons luchtgeveerde voorassen. Verder zijn beide wagens onder meer uitgerust met een automatische versnellingsbak, Volvo Dynamic steering en de nodige veiligheidsvoorzieningen zoals camera’s.

Wij zijn benieuwd naar het verloop van de opbouw van beide voertuigen! We houden u via de website en onze social kanalen graag op de hoogte van de ontwikkelingen.